• PRZYGOTOWANIA DO PRACY ZDALNEJ

        • 18.03.2020
        • Szanowni Państwo, zgodnie z wytycznymi MEN oprócz prowadzonych już działań, przygotowujemy się do usystematyzowania pracy zdalnej z uczniem. W związku z tym, proszę o:

          1. Kontaktowanie się ze mną, jeżeli zachodzi potrzeba zabrania ze szkoły zostawionych w niej w pośpiechu podręczników, za pomocą Messengera lub pod telefonem: 510 162 901. Przypominam, że budynek jest zamknięty, stąd potrzeba umówienia się na konkretną godzinę.

          2. Zgłaszanie wychowawcom, ewentualnie bezpośrednio do mnie, problemów związanych z pracą w sieci, takich jak brak dostępu do internetu szerokopasmowego czy sprzętu komputerowego. Oczywiście, jesli wiedzą Państwo o innych uczniach, którzy mają ww. problemy, a z braku dostępu do sieci nie są w stanie o nich poinformować, również proszę o powiadomienie.

          3. Regularne sprawdzanie wiadomości w dzienniku elektronicznym - możliwe, że na dniach MEN zobowiązuje nas do pracy zdalnej w systemie lekcyjnym. Plan zajęć, według którego będzie odbywało się nauczanie, zostanie opublikowany za pomocą Librusa.

          Tomasz Walenciak  

          Dyrektor I Liceum Ogólnokształcącego im. Adama Mickiewicza w Sulęcinie

        • Dzień Kuchni Włoskiej

        • 02.03.2020
        • O tym, że kuchnia włoska należy do najlepszych na świecie, nie trzeba chyba przekonywać nikogo, podobnie jak o tym, że drugie śniadanie w szkole to niekoniecznie kanapka z pasztetową lub sałatka z supermarketu. Uczniowie klasy 1C postanowili jednak przekonać do tego kolegów w najlepszy, praktyczny sposób, organizując poczęstunek złożony z dań poznanych w ramach międzynarodowej wymiany przepisów w projekcie eTwinning "Between Two Towns: from Sulęcin and Barletta with love". Licealiści mogli skosztować przepysznych przekąsek i sałatek, okraszonych - a jakże - składanką niezmiennie popularnych włoskich przebojów.